mandag den 4. februar 2013

Let ret med Kylling i pande og stegte rosenkål.Vi skulle have lidt noget nemt i dag, for vi troede at vi skulle have eftermiddagsgæster. Men det var så først i morgen.
Til gengæld har manden og jeg i stedet brugt eftermiddagen på at skifte alle vores håndklæder ud, så dagen i morgen skal vist gå med at vaske nye håndklæder. Det har vi så også kun snakket om i et par år at få alle håndklæder udskiftet til nye i petroleumsblå.
Dette er nu gjort.

Sådan generelt har vi også haft behov for en rolig dag i dag. Weekenden gik med at vi tog til Høje Taastrup fredag, til Vejle lørdag, og så skulle vi egentligt have været i Kolding søndag, men pga en misforståelse endte det med at blive her. Vi havde nemlig en frisør på besøg, sådan i retning af at der kun er en der i følge min søn Toke, må klippe ham. Dette er så vores veninde der er frisør. Så hun var lige forbi og tæmme sønnens manke, og så fik vi lige en gang hyggelig mad. Drikkevarerne fra i går gav dog lidt ekko ind i dagen i dag, og det bidrog bare ydeligere til at maden i dag skulle været LET!
Retten tager cirka 30 at lave og jeg starter med at smide vand over til ris, og så er det hele færdige når risene er færdige.

Så her får i lige en af mine nemme retter, ganske simpel kylling i pande.

Kylling i pande
Hovedret til 4
250 g champignoner i skiver
4 kyllingebryststykker skåret i tern
50 g smør
1½ tsk paprika
1 hakket løg
1 dåse flåede tomater
2 dl piskefløde
1 tsk basilikum
salt og peber
evt. jævning

Tilbehør:
ris og stegte rosenkål

Varm smør op på en sauterpande. Snit løget, skær kødet i tern. Svits løg og kylling på panden og tilsæt paprika.Når kyllingestykkerne er gyldne hældes de flåede tomater over og det får lov til at koge til kyllinge er ved at være mør. Tilsæt fløde, basilikum og champignoner og smag retten til.
Jævn evt. sovsen hvis den har behov for dette.


Rosenkålene skar jeg stokken af, og smed dem så over på en pande med varm olie, tilsatte lidt presset hvidløg, en sjat vand og en sjat hvidvinseddike, salt og citronsaft, og så blev de stegt/dampet til de var møre.
Jeg havde aldrig prøvet det før, og det var ok, ikke 100% succes, men ok. Men opskriften skal lige finjusteres lidt mere inden jeg kommer med en decideret opskrift herinde.
Så prøv selv frem, stegt rosenkål smager helt anderledes end kogt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar