torsdag den 6. februar 2014

Spansk æggekage

I dag stod den på lidt udtømning af køleskab og fryser, så det blev til en spansk inspireret æggekage

Æggekager er fantastiske, de kan varieres i det uendelige og er rig på protein.



Her er dagens version.

Spansk æggekage med ovnbagte tomater og champignoner.

2 små chorizio pølser i små tern eller tynde skiver
4 kartofler i små tern
1-2 rødløg i små tern
3 fed hvidløg knust
1 snack peber i tern
6-8 æg
1 dl mælk
2 tsk mel
1/2 tsk bagepulver 
6-8 skiver Parma skinke
8-12 cherrytomater halveret
250 g champignoner renset
Olie
Salt
Peber
Timian

Tændt ovnen på 200 grader

Varm lidt olie på en pande, rist chorizioen, kartofler, løg og hvidløg, til kartoflerne er gennemstegte.

Pisk æg, mælk, mel og bagepulver sammen. Krydrer med salt og peber.

Hvis panden kan gå i ovnen, så kom æggemassen over fyldet i panden og vend peberfrugten i.
Ellers hæld det i et ovnfast fad.

Fordel de halve tomater og champignoner på en bageplade.
Dryp med olie, drys med timian og salt

Kom æggekagen, champignoner og tomaterne i ovnen. 
Når æggekagens overfalde er lidt fast lægges skinken her på, og evt ekstra skiver steges på bagepladen(der er aldrig nok sprødt knas om det er parma eller bacon)

Bages til æggekagen er  fast og parmaen sprødt.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar