tirsdag den 17. december 2013

Tips fra en singlemor

Det meste giver sig selv. 
Det handler om at lave store portioner mad og spise rester. At tænke smart og lære at lave små portioner af det der ikke kan fryses. 

Kødsovs, gryderetter, chili con carne og lign laves i store portioner og fryses ned i små. 
Tænk kreativ med resterne. 
Kødsovs på en pizza, chili con carne i mexicanske pandekager.
Gem også gerne resterne fra kyllingen til pitabrød.

Når man laver ting med fars, tager det som regel ret lang tid med at forme og stege. Lav en stor portion på en fridag.
Jeg har i dag stået og kogt kødboller af 1 kg fars. Der blev 6 poser af 6 kødboller til fryseren og 6 til en portion boller i karry i dag.
Så skal der bare lige laves en sovs som kødbollerne varmes i og ris eller lign til. Nem mad til 6 dage frem, og en dag med  meget forberedelse. Bollerne kan bruges til både boller i karry, boller i selleri og man kan koge en gang grønsager med i karrysovsen som variation.
Laver også af og til frikadeller af 1-2kg fars. Steger dem som minideller i ovn og så er der både til aftensmad og madpakker til knægten. Han elsker når jeg smider et par stykker i madkassen, og de når at tø op inden middag.

Jeg har min fryser fuld af "nemme" langtidsholbare ting. Frossen frugt til smoothies, fx gamle brune bananer skrælles og skæres i stykker og fryses. Ananas som er umulig at nå at spise når man kun er 2. Kan også skæres i stykker og fryses, når man ikke kan nå at spise det hele.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar