søndag den 25. november 2012

Så blev man (næsten) 28 år

Fødselsdagen skulle fejres i dag. Er nemlig på arbejde på min fødselsdag og weekenden efter.
Det var en næsten børnefri fødselsdag, da flere ikke lige kunne komme og min egen søn var på spejderlejr. Så med kun et lille barn( og ude min ene bror der mener at der altid SKAL være lagkage til fødselsdage) besluttede jeg mig for at satse lidt anderledes.
Plejer at lave en fin lagkage med fondant og det hele, men det havde jeg ikke lyst til. Ligeledes plejer jeg at lave cupcakes og selv dem droppede jeg.
Beholdte dog boller (da ellers brokker min ikke-kage-spisende mand sig bare) og en kagekone i vandbakkelsedej.
Men af nye spændende ting lavede jeg franske vafler og en ubagt cheesecake.

Tog udgangspunkt i Kaos i mit køkkens opskrift på en cheesecake med oreos.
Lavede lidt om da min skulle være lidt større, og så stoler jeg ikke på at cremen holder sig stiv.
Lavede min dagen før og lod den stå på køl natten over.



Cheesecake med oreos, granatæble og kiwi

Bund:

Næsten en hel pakke digestive kiks, nok en 250 g
60 g brun farin
150 g smør
 
Fyld:
1 pakke oreos
800 g flødeost
170 g sukker
4 spsk citronsaft
vanilieekstrat (eller 2 vaniliestænger)
½ l fløde
10 ark husblas

Frisk frugt til pynt (og evt. chokoladesnørkler.. mine mislykkes og blev ikke brugt)
Selv brugte jeg 2 kiwier og et granatæble(har stadig en skålfuld kerner) fordi jeg syntes det skulle være ret syrlige frugter dertil.
 
Først finder du det fad du vil servere den på og sætter en bundløs springform derpå og fore den med bagepapir inden i.
 
Smeltede smør og farin sammen i en gryde.
Finhakkede kiksene i en multihakker og rørte det med ned i gryden. 
Hæld det i formen og tryk det godt ud i et jævnt lag.
Sæt kagen på køl.
 
Udblød husblasen i noget kold vand, og varm fløden op i en gryde, rør sukkeret ud i fløden(samt korn fra vaniliestængerne, hvis du bruger det, og kog endda stængerne med i lidt tid for at få mere smag ud). Smelt husblasen heri, køl det af.Glemte selv at køle det lidt af og piske det lidt op, tror det bliver bedre på den måde).
Pisk flødeosten sammen med vanilieekstrakt og citronsaft, pisk fløden med i.
Knus oreos og rør dem med i cremen og hæld det i formen.
Sæt på køl til det er stivnet og gerne natten over.
 

 

Tag den frem før servering og pil forsigtigt form og papir af kagen. 
Pynt med frisk frugt og hvad man ellers har lyst til.
 
Franske Vafler
Lavede også lige en gang franske vafler, også inspireret af Kaos i mit køkkens opskrift
Her lavede jeg dog ikke så meget om i opskriften. 
Penslede bare mine med æggehvide og dryssede sukker over dem i et tyndt lag, lige inden de røg i ovnen, da jeg frygtede at få sukkerskorpen, som hun havde slåsset med. Det virkede fint.
Dertil føjede jeg lige den lille detalje til at jeg dyppede kanten af mine i chokolade. Sådan en gang rigtig lækker mørk chokolade.
 
 

Tror klart at de der vafler kommer til at give mig mavepine, for har stadig en del tilbage og de smager fantastisk.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar