tirsdag den 22. januar 2013

Pæretærte

Egentligt er det lang tid siden jeg har lavet denne kage, og nu hvor der er skåret kraftigt ned på søde sager for et par måneder, går der også en del tid inden jeg får muligheden.
Men det er nu en god tærte og jeg har den vildeste lyst til kage i disse dage, så nu deler jeg denne med jer, da jeg også lige havde billeder af den.


Pæretærte

50 g smør
240 g hvedemel (ca. 4 dl)
125 g sukker (ca. 1½ dl)
1 tsk vaniljesukker
½ tsk stødt ingefær
1 æg
1 spsk vand
4 pærer (eller en dåse henkogte) 
Pensling
vand
Pynt
sukker
Tilbehør
¼ liter piskefløde pisket til flødeskum og evt sødet med lidt vaniljesukker eller creme fraiche
Bagetid: Ca. 40 min. ved 200°.

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker, vaniljesukker og ingefær i. Saml dejen hurtigt med æg og vand. Læg dejen koldt 1 time. Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter). Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen. Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs kanten. Skræl pærerne og flæk dem. Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad, og med stilkenden mod midten. Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten. Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker. Bag tærten midt i ovnen. Server den lun.


Tips: kom marcipan og chokolade/ after eight på bunden inden pærerne kommes på.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar