Men det er nu en god tærte og jeg har den vildeste lyst til kage i disse dage, så nu deler jeg denne med jer, da jeg også lige havde billeder af den.
Pæretærte
240 g hvedemel (ca.
4 dl)
125 g sukker (ca.
1½ dl)
1 tsk vaniljesukker
½ tsk stødt ingefær
1 æg
1 spsk vand
4 pærer (eller en dåse henkogte)
Pensling
vand
Pynt
sukker
Tilbehør
¼ liter piskefløde
pisket til flødeskum og evt sødet med lidt vaniljesukker eller creme fraiche
Bagetid: Ca. 40 min. ved 200°.
Skær smørret i
mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker, vaniljesukker og ingefær i.
Saml dejen hurtigt med æg og vand. Læg dejen koldt 1 time. Smør en tærteform
eller springform (ca. 23 cm i diameter). Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud
i en rund plade, der passer til formen. Læg den ene del i formens bund, og pres
dejen op langs kanten. Skræl pærerne og flæk dem. Tag kernehuset ud og læg de
halve pærer i formen med den buede side opad, og med stilkenden mod midten. Læg
den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten. Pensl med koldt
vand og drys med lidt sukker. Bag tærten midt i ovnen. Server den lun.
Tips: kom marcipan
og chokolade/ after eight på bunden inden pærerne kommes på.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar