Så da jeg mødte ind kl 23.00 til en nattevagt, dagen før min fødselsdag, havde jeg selvfølgelig lagkage med til folket, så vi kunne spise kage når vi krydsede midnat.
Jeg lavede en lækker lagkage ud af en chokoladebradepandekage.
Som Kagemor skriver på hendes blog, så kan man sagtens lave lagkage ud af almindelige kager.
Jeg lagde den sammen med smørcreme, og så fik det lidt kaffeglasur på toppen, pyntet med smuldret kagerester.
Jeg glemte dog at tage billeder, så de må komme op næste gang jeg får den lavet (hvilket heldigvis sker rimelig ofte)
Chokoladekage
med appelsinjuice (bradepandekage)
600g mel
150g kakao
2 tsk natron
7,5 dl appelsin juice
4 æg
300g smeltet margarine
500g sukker
150g kakao
2 tsk natron
7,5 dl appelsin juice
4 æg
300g smeltet margarine
500g sukker
Tænd ovnen på 160 grader
mel,kakao og natron blandes i en skål.
Æg smeltet smør og sukker piskes luftigt og melblandingen
sigtes ned i den (det gør den altså mere luftig og svampet) piskes til dejen er
glat uden klumper og juicen tilsættes.
Dejen hældes i en bradepande (passer til den der hører til
ovnen). Bages i 30 min ved 160 grader.
Bagefter kan kagen serveres på flere måde.
Den hurtige
Læg pålægschokoladeplader tæt over den varme kage og lad dem smelte ud på kagen
Læg pålægschokoladeplader tæt over den varme kage og lad dem smelte ud på kagen
Som lagkage
Flæk bunden i 2 og læg dem sammen med smørcreme, pynt med glasur (kakao eller kaffeglasur) og evt. enten kandiserede violer, kokos eller smuldret kantrester af kagen.
Flæk bunden i 2 og læg dem sammen med smørcreme, pynt med glasur (kakao eller kaffeglasur) og evt. enten kandiserede violer, kokos eller smuldret kantrester af kagen.
Smørcreme
Smørcremen laver jeg ud fra pund til pund metoden.
500g flormelis
500g blødt smør/margerine (margerine bliver ikke helt så stift og hårdt)
1 tsk Vaniljeekstrakt
Evt en past. æggeblomme for deluxeudgaven.
500g flormelis
500g blødt smør/margerine (margerine bliver ikke helt så stift og hårdt)
1 tsk Vaniljeekstrakt
Evt en past. æggeblomme for deluxeudgaven.
Varm evt. lige smørret i microovnen i en egnet beholder i
cirka 1 min.
røres sammen til en jævn masse, smag til med vaniljeekstrakt.
røres sammen til en jævn masse, smag til med vaniljeekstrakt.
Glasur
Kakaoglasur
100g flormelis
25g kakao
3 spsk kogende vand
Kaffeglasur
125g flormelis
3 spsk kaffe
3 spsk kaffe
Kaffeglasur med kakao
100g flormelis
100g flormelis
25g kakao
3 spsk kaffe
Ingen kommentarer:
Send en kommentar